Therapie

EFT RELATIETHERAPIE
Kennismaking:
Het eerste gesprek met ons is een persoonlijke kennismaking in de vorm van een intake. Hier kunnen jullie beiden vertellen hoe je de relatieproblemen ervaart. Ook kijken we of het tussen ons allen klikt en of onze aanpak aansluit bij wat jullie zoeken. Hebben jullie vertrouwen in de samenwerking, dan maken we afspraken voor de vervolgsessies. Voor het intakegesprek wordt 1 uur in rekening gebracht.

We werken volgens het EFT model (Emotionally Focused Therapy)

Deze therapievorm kent drie doelstellingen:
1. De ingesleten, niet-functionele patronen herkennen.

2. Het verdiepen van de relatie door achterliggende emoties op te sporen.

3. Het opnieuw vormgeven van de relatie doordat nieuwe, opbouwende patronen zijn ontstaan.

Hoelang de therapie duurt is afhankelijk van hoe diep het ingesleten patroon is en hoe soepel de partners deze oude weg kunnen verlaten en nieuwe stappen kunnen zetten op het nieuwe pad. Tijdens de therapie gebruiken we ook het boek ‘Houd me Vast’ door dr. Sue Johnson en vragen we van de mensen huiswerkopdrachten te maken ter ondersteuning van de gesprekken.

INDIVIDUELE THERAPIE
Op verzoek is  er ook individuele begeleiding mogelijk voor mensen die last hebben van depressiviteit, burn-out, minderwaardigheid gevoelens  en andere psychosociale klachten.

GEZINSTHERAPIE
Het doel van deze therapie is als gezin te leren met elkaar op een constructieve manier omgaan, zodat iedereen er wel bij vaart. Door openlijk te praten over wat het gedrag van de ander met ons doet en hoe we de relatie zouden willen, ontstaat er ruimte voor groei en herstel.